СТРОИТЕЛСТВО - РЕМОНТИ

Потърсете ни

Видео

Хидроизолация

Замазка

Мазилка

Шпакловка, Боя и декорации

There are no images in this gallery.

Шпакловането е задължителната операция, която придава гладкост и добър вид на повърхността на стените и тавана в помещенията. Често на нея се разчита и за коригиране в известни граници на неравностите върху основата. При класическите варови или варо – циментни мазилки, дори и след изпердашване с връхна фина мазилка, повърхността остава зърниста, което ясно личи под боята и загрозява стените. Грапавостта личи дори и след облепване на стените с тънки тапети. Шпакловането е задължителна операция при подготовка на таваните за боядисване, защото и най-малките неравности и грапавини отчетливо личат поради падащата косо светлина.
През годините гипсовата шпакловка постепенно започна да замества варовата мазилка, когато основата е сравнително равна – при отливане на междуетажните плочи върху качествен кофраж и особено след навлизането на газобетонните блокчета като материал за иззиждане на вътрешни стени.
Като всяка довършителна дейност, която придава крайния завършен вид на стените и тавана, шпакловането е тънка работа и изисква немалко майсторство.